Smålån uten sikkerhet

Smålån uten sikkerhet er geniale når man trenger litt penger raskt

Dersom man trenger litt penger raskt er smålån uten sikkerhet et godt alternativ. På denne måten får man utbetalt en liten sum penger akkurat når man trenger det, så kan man utsette tilbakebetalingen, og til og med dele den opp over flere måneder. Dette er perfekt dersom man trenger litt ekstra til sommerkosen, sydenturen eller for å dekke uventede regninger som dukket opp av ingensteds.

Smålån uten sikkerhetMed smålån uten sikkerhet trenger man ikke å sette noen eiendeler i salgspant, slik det er vanlig å gjøre når man tar opp større lån. Dermed kan ikke låneaktørene kreve tvangssalg for å dekke ubetalt gjeld, og man står mye tryggere i slike tilfeller. Samtidig blir ikke pengene man låner knyttet opp mot noen verdens ting, så det er bare å bruke dem slik man selv ønsker. Låneaktøren kommer verken til å spørre eller bry seg om hva pengene faktisk skal brukes til, så det er bare å kjøre på med det man ønsker seg.

Det er mulig å låne alt fra noen få hundrelapper til ti tusen kroner som et smålån, og hvor mye man låner bestemmer man helt selv. Det er også mulig å låne mer penger, men da er det snakk om et vanlig forbrukslån istedenfor et smålån, og da tar gjerne litt lenger tid før det hele ordner seg.

Rentene på smålån er ofte relativt høye, og hos de verste aktørene er det flere hundre prosent effektiv rente. En ting som er viktig å huske om denne renta er at den er per år, og dersom man skal betale ned gjelden på under ett år blir den helt feil.

Det finnes faktisk veldig mange aktører som låner ut smålån uten sikkerhet, og det er forskjellige vilkår, priser, avgifter og renter hos dem alle sammen. Det er alltid lurt å bruke litt tid på å sammenligne de forskjellige aktørene før man søker hos en, ettersom det kan være en del penger å spare på å velge en billig aktør, selv om det er snakk om relativt små lån.

Når man skal søke om smålån uten sikkerhet trenger man ikke å gå ned i banken, for det hele kan gjøres over internett. Det er bare å klikke seg inn på nettsidene til en låneaktør, så fyller man ut et låneskjema derfra. Dette tar bare et par minutter, og alle kan gjøre det, helt uavhengig av teknologisk innsikt.

Alle kan ta smålån uten sikkerhet

I motsetning til med vanlige forbrukslån er det ganske fritt frem for å ta smålån uten sikkerhet, og låneaktørene har ikke så strenge regler for hvem de låner ut pengene til. Grunnen til dette er enkelt nok at så godt som alle skal klare å betale ned gjelden i løpet av en viss tid, uansett om de har en høy eller lav inntekt.

Det er likevel forbudt å ta opp smålån hvis man er umyndig eller under 18 år gammel. I tillegg er det veldig vanlig at låneaktørene setter grenser mot at personer med betalingsanmerkninger får låne penger av dem, uansett om det er snakk om så lite som 500 kroner. Dette er av prinsipp om at de med betalingsanmerkninger ikke betaler opp for seg, så det er bare å kvitte seg med dem så fort som mulig.

Slik tar du små lån på minuttet

Små lån på minuttet lar deg ta opp lån enkelt og raskt, og pengene får man på kort tid. Man kan låne alt fra noen få hundrelapper til rundt ti tusen kroner raskt, og det er kun deg selv som bestemmer hva pengene skal brukes på. Det er ingen begrensninger, så dette er perfekt for alle som trenger litt ekstra penger kjapt.

Når man tar opp små lån på minuttet får man et lite forbrukslån, noe som betyr at lånet er helt uten sikkerhet. Dette er en stor fordel dersom man ikke klarer å betjene lånet sitt, selv om det fort kan bli dyrt med ekstra renter, purringer eller inkasso.

En ulempe med å ta små lån på minuttet er at renta er høyere enn på vanlige lån uten sikkerhet. Det koster litt å få pengene raskt, så det lønner seg å velge et annet lån som tar litt lenger tid, så fremt man har mulighet til det. Den effektive renta på slike smålån kan faktisk bli veldig høye, så det er viktig å være klar til å betale tilbake det man låner til avtalt tid.

Nedbetalingstiden kan man ofte velge halvveis selv, og på små lån kan det være på alt fra én måned til rundt ett års tid, avhengig av hvor mye penger man låner. Man bør alltid velge så kort nedbetalingstid som mulig, så slipper man å betale ekstra renter. Det er likevel dumt å velge for kort nedbetalingstid, for det er ikke akkurat billig å ikke klare å betale til den avtalte tiden.

Slik tar du små lån på minuttet

Det er flere måter å ta små lån på minuttet, og det eneste man trenger er en telefon, datamaskin eller en annen dings som kan komme seg på internett. Det første man må gjøre er å finne frem til nettsidene til en låneaktør som driver med små lån på minuttet, og fylle ut et låneskjema på disse nettsidene. Dette er som regel ganske kort og enkelt, og tar toppen fem minutter å fylle ut.

Mot slutten av søknaden trenger man å bruke BankID for å signere lånesøknaden, så slipper man å manuelt signere papirer som må sendes i posten. BankID er det samme systemet man bruker i nettbanken, så bare bruk bankbrikken for å bekrefte søknaden.

De fleste aktørene som tilbyr små lån på minuttet har automatisk gjennomgang av alle lånesøknader, og det betyr enkelt nok at en datamaskin går over søknaden og avgjør om du er egnet for å få innvilget lånet. Dersom søknaden blir innvilget får du med det samme opp et konkret lånetilbud som inneholder alt man trenger å vite om det kommende lånet. Her står det altså den faktiske renta, alle kontonummer man må forholde seg til, og alt annet. Det er viktig å gå godt over alle disse opplysningene og sjekke at de faktisk stemmer, for når man bekrefter tilbudet er det disse tallene som faktisk gjelder!

Det tar gjerne et par dager å få pengene inn på kontoen sin, og det er dessverre så godt som umulig å få denne delen raskere. Det gjelder altså bare å smøre seg med tålmodighet, så dukker de opp nokså snart.

Ta små lån på timen uten å måtte avtale møte i banken

Det er enkelt å ta små lån på timen, og alt man trenger for å få gjort drømmen om til virkelighet er en datamaskin, et nettbrett, en mobil eller en annen dings som kan koble seg opp mot internett.

Med et smålån kan man låne alt fra noen få hundrelapper til omtrent ti tusen kroner uten noe stress, og det beste av alt er at pengene man låner kan brukes til hva enn man måtte ønske. Det er ingen faste grenser for hva de skal brukes til, og faktisk kommer ikke engang låneaktøren til å spørre om det i løpet av søknaden. Her er det altså spillerom for å pusse opp kjelleren, fikse bilen eller dra på en liten weekendtur for pengene.

Når man tar opp små lån på timen får man i virkeligheten et lite forbrukslån. Det betyr at man ikke har noe sikkerhet i lånet, og trenger dermed ikke å sette noen eiendeler i salgspant. Låneaktøren kan dermed ikke kreve noen form for tvangssalg, men ulempen er at man ikke får den samme, lave renten som man får med lån med sikkerhet.

Faktisk kan renta på slike smålån være nokså høy sammenlignet med større lån, noe som er helt naturlig når det er snakk om små summer. Det er for øvrig viktig å huske at alle renter og lignende oppgis per år, og blir dermed å bruke som utgangspunkt hvis man har et lite lån som skal betales tilbake på mye kortere tid enn et år.

Det kan være veldig store variasjoner i prisene, rentene og avgiftene hos de forskjellige aktørene som driver med smålån, så det vil alltid lønne seg å sjekke ut de forskjellige mulighetene, og kun velge den som har det billigste tilbudet. Er man heldig kan det være snakk om ganske store forskjeller i renta, og det er jo ikke vits å betale mer for lånet enn man strengt tatt trenger.

Hvem kan ta små lån på timen?

De fleste som er myndige kan ta små lån på timen, men noen låneaktører har strenge krav til hvem de låner ut penger til, selv når det er snakk om smålån. Det er likevel godt mulig å få innvilget et lite, raskt lån uten all verdens inntekter, men det kan hende man må søke flere plasser før man får napp.

Slik tar du enkelt små lån på timen

Den enkleste måten å ta små lån på timen er ved å bruke internett. Her slipper man alt maset og styret med å ta lån, og det eneste man trenger å gjøre er å fylle ut en rask lånesøknad som man lett finner frem på nettsidene til låneaktøren.

Det tar ikke mange minuttene å fylle ut en lånesøknad, og alt man trenger er personalia og litt generell informasjon om økonomien sin. De fleste har tilgang til all informasjonen man trenger i hodet, men for noen kan det være kjekt å ha skatteoppgjøret eller noe lignende tilgjengelig, så er man sikker på at alle tallene stemmer som de skal.

Etter at søknaden er sendt inn får man enten innvilget søknaden, eller et avslag. Dersom den blir innvilget er det viktig å gå godt over alle detaljene som blir presentert i lånetilbudet, så er man sikker på at man vet nøyaktig hva man går til når man takker ja til lånet. Gratulerer med å få lånet! Det tar likevel ofte et par dager før pengene faktisk kommer inn på konto, og dessverre er det veldig lite å gjøre for å få kjapphet i overføringen.