Sammenlign forbrukslån

Sammenlign forbrukslån slik at du ikke betaler for mye!

Forbrukslån er en type lån hvor man kan bruke pengene til hva man måtte ønske, uansett hvor stort eller lite det måtte være. Det er mulig å låne alt fra noen få hundrelapper til flere hundretusener, med en nedbetalingstid som kan ligge på alt fra et par måneder til godt over ti år. Her er det med andre ord store muligheter for å skreddersy nøyaktig det lånet man trenger, enten det er stort, lite, krevende eller enkelt.

Alle som er myndige kan søke om forbrukslån, men dersom man har tenkt å låne mer enn bare noen få tusenlapper trenger man en ålreit økonomi. Det er klart at man ikke får låne hundre tusen kroner med en lav årlig inntekt, og det samme kan sies om man har mye annen gjeld. Til tross for hva mange faktisk tror, er det veldig vanskelig å få innvilget lån med lave inntekter eller en uryddig økonomi, så det er viktig å ha full kontroll over økonomien når man søker om lån.

Det finnes veldig mange aktive låneaktører, og hver av disse har sine helt egne renter, avgifter og vilkår, og det er faktisk veldig store variasjoner i hvilke av dem som er billige og hvilke som er dyre. Dersom man låner mer enn bare noen få tusenlapper kan det være snakk om å spare veldig mye penger på å velge en billig låneaktør fremfor en dyr en, og derfor bør man alltid sammenlign forbrukslån før man søker om lånet.

Hvordan sammenlign forbrukslån

Sammenlign forbrukslånNår man skal sammenligne forbrukslån er det viktig å sette av god tid, for det kan fort ta en times tid å sammenligne de forskjellige aktørene. Heldigvis er det ikke like vanskelig å sammenligne dem som man skulle tro, for det finnes mange nettsider som hjelper deg på veien. Disse har typisk satt opp mange forbrukslån i en tabell, og det er dermed veldig enkelt å se forskjellene til lånene.

Det viktigste man skal se etter når man sammenligner forbrukslån er den effektive renta. Dette er den nominelle renta i tillegg til alle faste renter og gebyrer, og gir deg dermed et raskt og godt overblikk over hvilke aktører som er rimelige. Med forbrukslån kan man finne renter på alt mellom 10 % og 50 %, så det er altså store forskjeller her. Åpenbart bør man velge en av de aktørene som tilbyr lavest rente, og søke om lån hos dem.

Et lite problem med forbrukslån er at renta man faktisk får på lånet kan være forskjellig fra renta på tabellene eller priseksemplene til låneaktørene. Dette er fordi den faktiske renta man får avgjøres av personlige kriterier som betalingsevne, inntekt og annen gjeld, og hver person får dermed forskjellig rente. Dette betyr at den som er billig på papiret ikke nødvendigvis er den som gir deg det beste tilbudet, så hvordan skal man løse dette problemet?

En enkel og grei løsning er å søke på lån hos de tre-fire billigste alternativene, så får man et lånetilbud av hver av dem. Disse lånetilbudene inneholder din personlige rente, og da får man altså vite nøyaktig hvor mye man må betale. Derfra er det bare å takke ja til den billigste låneaktøren, og nei til de tre andre.