Refinansiering av forbrukslån

Derfor bør man ta en refinansiering av forbrukslån

Det er mye penger å spare på å ta en refinansiering av forbrukslån, og tro det eller ei, men det trenger ikke å ta lenger enn en times tid! Dersom du har et stort forbrukslån, eller flere små forbrukslån, så kan det faktisk være mye penger å spare, og du har ingen ting å tape på å sjekke ut mulighetene.

Refinansiering av forbrukslånRefinansiering av forbrukslån er så enkelt nok at man tar opp lånet på nytt, men denne gangen med bedre rente enn tidligere. Man låner altså akkurat like mye penger som tidligere, men betaler mindre for lånet. Nå lurer du sikkert på hvordan det fungerer, og det er faktisk veldig enkelt. Dersom du allerede har betalt ned en del på lånet har du en mye lavere lånesum, og dermed kan långiveren være villig til å gi deg lavere rente. De vet allerede at du betaler i tide, og vil derfor være villige til å gi deg bedre vilkår for å fortsette å ha deg som kunde.

Det er to måter å ta en refinansiering av forbrukslån på. Først og fremst kan man prøve å refinansiere forbrukslånet hos långiveren man allerede har lånet hos. Dette er det enkleste, og kan være så fort gjort som å sende dem en e-post eller ringe til dem og spørre om de har mulighet til å refinansiere lånet og sette ned renten litt. Dersom de har mulighet vil de ofte være villige til å gjøre det for deg, helt uten noe styr. For å senke renten enda litt mer kan du prøve å «true» med at du har fått et bedre tilbud en annen plass, og vurderer å refinansiere der. I beste fall vil de prøve å matche tilbudet du har fått den andre plassen, slik at de ikke mister noen kunder.

Den andre måten er å ta en refinansiering av forbrukslån hos en annen låneaktør. Dette foregår ved å sende en lånesøknad med refinansiering, og så får du et lånetilbud. Om dette tilbudet er bedre enn der du allerede låner penger er det bare å slå til, så skifter du långiver og sparer litt penger i samme slengen.

Slik fungerer refinansiering av forbrukslån hos en ny långiver

Refinansiering av forbrukslån fungerer på mange måter veldig likt et vanlig forbrukslån, men istedenfor å ta opp et nytt lån tar du opp et refinansieringslån. Når du legger inn lånesøknaden må du også sende inn en betalingsfullmakt til låneaktørene. Denne gir dem rett til å betale ned gjelden din for deg, og på denne måten betaler de ut lånet til de gamle långiverne dine istedenfor deg selv. Det betyr at pengene aldri engang er innom bankkontoen din, så du slipper å styre med å finne frem KID-nummer og alt det styret selv.

Etter at lånet blir aktivt ordner altså den nye långiveren din det meste, og du trenger bare å vente på at de skal ta seg av det. Etter en stund får du brev fra den nye långiveren din med betalingsinformasjon om det nye lånet, som nå inkluderer alle de gamle forbrukslånene dine.

Refinansiering av flere små forbrukslån

Det er godt mulig å refinansiere flere små forbrukslån inn til ett større forbrukslån, og dermed få bedre rente, lengre nedbetalingstid og dermed et billigere lån. Dersom du har tre-fire forbrukslån kan det være en del penger å spare på å same alle forbrukslånene hos én enkelt aktør, og ett enkelt lån. Dette kan man gjøre på akkurat samme måte når man søker om refinansiering, og det er ofte også mulig å samle flere lån du har hos samme långiver.