Lån uten kredittsjekk

Slik tar du et lån uten kredittsjekk

Det er mange grunner til å ville ta et lån uten kredittsjekk, men først og fremst er det vel fordi mange får en urettferdig dårlig kredittscore. Ellers er det jo slik at det går mye fortere å søke om lån uten kredittsjekk, ettersom lånselskapet rett og slett kan hoppe over dette leddet i søknaden, og gi deg svar på søknaden mye raskere.

En kredittsjekk fungerer ved at den bruker en database for å finne informasjon om økonomien din. Der får den tilgang til eventuelle betalingsanmerkninger, inntekter, annen gjeld og litt annen relevant informasjon. Denne informasjonen setter den så inn i en ligning hvor den regner ut hvor stor sannsynligheten er for at du kommer til å betale tilbake lånet. Dersom det ikke er så godt som sikkert at du kommer til å klare å betale tilbake vil de fleste låneaktørene takke nei til deg som kunde.

Problemet med kredittsjekker er at de ofte bruker utdatert informasjon, i tillegg til at de har lett for å gi en dårlig score til noen som er unge, nettopp er ferdig med studiene eller av andre grunner har hatt en lav inntekt de siste årene. Det er jo litt dumt, for det er mange som får en godt betalt, fast jobb etter studiene, og vil ta opp litt ekstra lån for å pusse opp leiligheten, men ikke får innvilget dette på grunn av dårlig inntekt de siste årene.

Er det mulig å få lån uten kredittsjekk?

Lån uten kredittsjekkDet korte svaret er ja, det er mulig. Det er derimot langt ifra enkelt, og sjansen for at noen innvilget lån uten å ta en kredittsjekk først er temmelig lav. Generelt sett kan man være veldig sikker på at alle store forbrukslån tar en kredittsjekk av samtlige personer før de er villige til å innvilge lån. Dette er helt rutine, og det er så godt som umulig å komme utenom det.

Dersom du virkelig vil ha et lån uten kredittsjekk er smålån eller SMS-lån veien å gå. Dette er altså lån hvor du låner en liten sum penger som skal betales tilbake på mellom 1 og 3 måneder. Summen man kan låne ligger på alt mellom 500 og 10 000kr, og her er det altså nokså vanlig at de innvilger lån uten å ta en kredittsjekk.

Ulempen med SMS-lån eller smålån er at renta blir ganske mye høyere enn med større lån. I tillegg er det jo den åpenbare ulempa at man kun får låne små summer fra hvert lån. Det er derimot viktig å huske at renta ikke forteller hele sannheten på slike typer lån, ettersom man ikke trenger å betale en hel årlig rente hvis man kun har lånet i noen måneder. En rente på 50 % høres jo ekstremt høyt ut, men hvis du betaler tilbake lånet på 3 måneder kommer du altså bare til å ende opp med å betale en fjerdedel av den årlige renta.

Veldig ofte er det bedre å fokusere tiden og energien sin på å forbedre kredittscoren sin fremfor å bruke mye tid på å finne et lån uten kredittsjekk. Ikke bare slipper du å få mange avslag, du jobber også målrettet for å få en mer ryddig økonomi. Dersom du nettopp har begynt i en ny, godt betalt jobb kan det være mulig å sende inn en lønnslipp som bekreftelse på at du har bedre inntekt enn kredittsjekken sier, og dermed øke sjansene for at de godtar deg som låntaker.