Lån på timen uten sikkerhet

Du kan få et lån på timen uten sikkerhet

Det er mange situasjoner hvor man rett og slett trenger penger, og det kjapt. Kanskje har vaskemaskina røket, eller kanskje trenger man å fikse bilen? Med et forbrukslån spiller det ingen rolle hva pengene brukes til, og som låner står du selv fritt til å bestemme hvordan du vil bruke det du låner. Dermed et ofte et lån på timen uten sikkerhet en veldig god løsning på slike situasjoner, og kan hjelpe personer ut av økonomiske kriser.

Lån på timen uten sikkerhetMed et lån er uten sikkerhet trenger man ikke å sette noen av eiendelene sine i salgspant. Dette er en stor fordel for søkeren, ettersom det betyr at banken ikke har noen mulighet til å foreta tvangssalg av eiendelene dine dersom du ikke betaler ned lånet. Det bærer likevel med seg en ulempe, og det er at det blir litt dyrere med slike lån enn med lån med sikkerhet.

Hvis man skal søke om et lån på timen uten sikkerhet bør man vurdere å søke på et mindre lån. Grunnen er enkelt nok at mindre lån går mye raskere enn større lån. Det sier seg selv at lånaktøren skal dobbeltsjekke at all informasjonen stemmer før de låner ut hundretusen kroner, mens de har mulighet til å være litt raskere i svingene når de låner ut 5 – 15 tusen. En lånesøknad er veldig enkel, og trenger ikke å ta mer enn et par minutter å fullføre. Fra du leser dette kan du faktisk ha fått innvilget lån om en ti minutters tid, så det er bare å kjøre på hvis du trenger penger.

Når man låner småsummer hender det ofte at låneaktøren dropper å kjøre kredittsjekken, og kan dermed gi deg et konkret lånetilbud med det samme. Her dropper de et av leddene som tar lengst tid, og resultatet blir at det går mye raskere å søke om lån. Ulempen med dette tilbudet er at slike lån er litt dyrere enn vanlige forbrukslån, både fordi de er mindre, men også fordi kjappe lån gjerne tar litt ekstra betalt for å være raske. Her må man selv velge om det er verdt å betale litt ekstra renter for å få innvilget lånet noen timer raskere.

Får man virkelig et lån på timen uten sikkerhet?

Svaret er både ja og nei. Man kan fint få innvilget lånet på timen, det er ikke noe problem. Det er derimot umulig å få utbetalt pengene samme time som man søker. Grunnen er dessverre at norske banker har et betalingssystem som gjør at pengeoverføringer ikke dukker opp før neste formiddag, og pengene er derfor ikke fremme på kontoen din før i beste fall tidlig neste morgen. Man bør altså søke om lån litt i forveien av når man virkelig trenger pengene.

Når man tar lån er det alltid viktig å tenke seg godt om både to og tre ganger før man søker. Det er jo slik at hver eneste kroner man låner skal betales tilbake, og ved siden av avbetalingene kommer det både renter og avgifter. Det koster penger å låne penger, sånn er det bare, og det blir fort dyrt å falle etter på nedbetalingen. Lån derfor aldri mer penger enn du har råd til å betale tilbake, så slipper du å havne i slike kjedelige situasjoner.