Lån nå

Ta lån nå og betal tilbake litt hver måned fremover

Det finnes tusenvis av forskjellige situasjoner man enkelt kan rydde opp med å ta et lån nå, enten det er snakk om et lite lån for å betale de ekstra regningene som dukket opp, eller et større lån for å kunne pusse opp kjøkkenet. Alle har sine egne grunner, og så lenge man har grei kontroll over økonomien sin er det ingenting i veien for å ta et lån nå.

 

 

Dersom man vil ta et lån nå for å bruke pengene på andre ting enn bolig, bil eller båt, så er det et forbrukslån som er mest vanlig. Som navnet tilsier er dette et lån hvor man kan bruke pengene på forbruksvarer, men man kan faktisk bruke pengene på andre ting også. Med et forbrukslån vil aldri låneaktøren henge seg opp i hva man bruker pengene man låner på, uansett om det er for å betale annen gjeld, ta en lang sydentur eller betale husleia.

Forbrukslån er dessuten uten sikkerhet. Dette betyr at låneaktøren ikke setter noen eiendeler i sikkerhet, og kan dermed ikke foreta tvangssalg for å dekke eventuell ubetalt gjeld. Dette fører til at lånet er nokså høyrisiko for låneaktøren, og de må dermed sette opp renta for å gjøre det verdt risikoen. I tillegg er dette grunnen til at de faktisk er veldig strenge på hvem det er som får innvilget forbrukslån.

Hvem kan ta lån nå?

Lån nåI Norge er det ingen regler for hvem som kan ta lån, bortsett fra barn eller andre som ikke er myndige. Alle voksne, myndige personer står dermed fritt til å søke om lån, enten det er snakk om noen få tusen kroner, eller til og med flere millioner. Til tross for dette er det langt ifra alle som faktisk får innvilget lånene de søker om, for i Norge er faktisk låneaktørene rimelig strenge med hvem de låner ut penger til.

Ting som pleier å være med å påvirke hvem som får lån er inntekter, alder, formue og betalingsanmerkninger. Disse fire tingene er de viktigste kriteriene, men det er likevel også andre ting som påvirker søknaden, som bosted, sivilstatus eller jobbstabilitet.

Selvfølgelige vil kravene bli strengere jo mer penger man ønsker å låne, og man må ha en ganske heftig lønn for å få innvilget forbrukslån på flere hundretusener av kroner. Dersom man heller vil låne småsummer, som under 10 000kr trenger man derimot ikke all verdens med inntekter, selv om de fleste aktørene trolig vil kreve en relativt normal inntekt.

Slik kan du ta et lån nå

Med internett har det blitt kjapt og enkelt å ta et lån nå, og man trenger bare å klikke seg inn på nettsidene til noen som tilbyr lån, og fylle ut en liten lånesøknad. Denne søknaden må inkludere litt informasjon om deg og din økonomi, samt informasjon om lånet du søker om. Det hele tar ikke stort mer enn tre-fire minutter, så kan den bekreftes via BankID og sendes inn til gjennomgang.

Når lånesøknaden er sendt må naturlig nok låneaktøren gå gjennom denne før de kan gi deg et svar på hvorvidt du får lån eller ikke. Dette kan ta så lite som noen få sekunder, eller så mye som et par dager. Uansett, før eller siden får man svar, og her får man enten et avslag eller et konkret lånetilbud med full informasjon om lånet du kan velge å godta. Les godt over dette, og godta det dersom tilbudet står til forventningene dine!