Lån for studenter

Hvordan er lån for studenter

Når man studerer trenger man penger, men det er ikke alltid like lett å kombinere et fulltidsstudium med en deltidsjobb. For mange rekker ikke pengene til, og de må ta opp et lån for studenter. Det er mange ungdom som er redde for å ta opp lån, men det er ingenting å være redd for. Det som derimot er viktig er å være fullt klar over hvordan det fungerer, hvor mye man må betale tilbake, og hvilke konsekvenser det kan få dersom man ikke betaler tilbake pengene man skylder.

lån for studenterDet finnes flere typer lån for studenter, og først og fremst har man studielån. Disse går via Lånekassen som helt og holdent er eid av staten. Slike studielån er helt geniale, og gir rentefrie lån så lenge man er student. Etter endte studietid er det langt bedre renter enn på alle andre typer lån, så her er det bare å slå til. Problemet er at man ikke får låne all verdens penger fra Lånekassen, og ofte er det langt ifra nok til å komme seg gjennom studiehverdagen.

Dersom det vanlige studielånet ikke holder kan man vurdere et forbrukslån. Dette er en type lån som lar deg låne penger som kan brukes til akkurat hva man måtte ønske, og passer perfekt for studenter som trenger litt ekstra.

Mange opplever det som svært vanskelig å få forbrukslån for studenter, noe som dessverre er helt vanlig. Det er ikke det at man et student som er problemet, men derimot at de fleste studenter ikke har de helt store inntektene å vise til. Lånselskapene vil nemlig stort sett kun låne ut penger til personer med en viss inntekt, og krever ofte en minimumsinntekt på 120 000kr i året. Det er selvfølgelig mulig å klare å tjene dette ved siden av studiene, men det er sjeldent at folk gjør.

I tillegg er det vanskelig å få lån når man er ungdom, og mange har nedre grenser på mellom 22 og 25 år. Her er det ikke stort annet å gjøre enn å vente til man er gammel nok, eller søke en annen plass.

Det er altså ikke lett å få lån for studenter, men det lar seg gjøre om man er villig til å søke mange plasser, og fortsette å søke videre selv om man får en del avslag. Det er helt uforpliktende å søke om lån, så det er dessuten godt mulig å søke flere plasser samtidig, og heller takke nei til lånet dersom man får flere tilbud.

Lån for studenter i sommerferien

Det er mange studenter som sliter i sommermånedene. Grunnen er enkelt nok at man verken får stipend eller utbetalt lån fra Lånekassen, men det betyr jo ikke at man kan slutte å betale husleie eller strømregninger av den grunn. En sommerjobb er jo lurt i slike situasjoner, men ofte kommer ikke betalingen før langt ut i august, og altfor sent for regningene. Her kan det være en god løsning å ta et forbrukslån for å dekke utgiftene om sommeren. Dersom man ikke vil ha lånet over lang tid kan man enkelt betale tilbake når man får penger igjen på høsten, og dermed bli kvitt lånet fort.