Lån 10000

Lån 10000 kroner

Lån kommer i alle slags størrelser, og det er godt mulig å ta et lite lån på 10000 kr. Et slikt lån er et forbrukslån, noe som betyr at lånet er uten sikkerhet, og at pengene kan brukes til hva man måtte ønske. Man kan derfor låne 10000 for å bestille en tur til syden, pusse opp badet eller kjøpe nye utemøbler for pengene.

Et lån på 10000 kr trenger ikke å være så veldig dyrt, men det er klart at renta blir litt høyere enn på større lån. Først og fremst er det fordi lånet er uten sikkerhet, mens større lån pleier å ta salgspant i eiendeler. Dette fører til at lånet har en større risiko for banken, og det er vanskeligere for dem å kreve inn pengene dersom du skulle finne på å ikke betale tilbake. Av den grunn ønsker de å få mer igjen for risikoen, og renta blir høyere.

lån 10000Det er mange aktører som låner ut 10000 kr, og vilkårene for lånene kan variere stort hos de forskjellige. Også renta kan variere stort, og selv om det kun er snakk om 10000 kr er det en del penger å spare på å velge riktig selskap. Det er også mulig å velge selve nedbetalingstiden selv, men kun til en viss krav. 10000 kr regnes alltids som et smålån, og nedbetalingstiden på slike lån er som regel på alt mellom én og seks måneder.

Å finne det beste lånet på 10000 kr er egentlig veldig enkelt, og man trenger bare å sammenligne de forskjellige låneaktørene mot hverandre. Det finnes veldig mange forskjellige aktører, men heldigvis finnes det nettsider som allerede har satt opp lånene mot hverandre, og kan gi deg en fin oversikt over hvilke som er billigst. Det er verdt å merke seg at priseksemplene på disse nettsidene kan variere fra den faktiske summen det koster å ha lånet der, ettersom det er mange forskjellige ting som påvirker renter og avgifter.

Hvem kan få lån på 10000 kr?

I motsetning til større forbrukslån er det godt mulig å få et lån på 10000kr uten å ha en veldig stor inntekt eller lite annen gjeld. Det er likevel ikke hvem som helst som får innvilget lånesøknadene, og først og fremst vil aktørene luke vekk søkere som har betalingsanmerkninger eller en ellers uryddig økonomi.

Aldersgrensa for et forbrukslån i Norge er på 18 år, men noen aktører vil kreve at man er enda eldre for å få lån. Grunnen til dette er enkelt nok at ungdom er dårligere til å betale for seg enn voksne, og derfor setter mange grensa på 20 eller 22 år. Hvis man er 18 år må man derfor regne med å måtte søke flere plasser for å finne en som godtar 18-åringer.

Ellers er det fritt frem for alle å søke. Når det er snakk om lån på 10000 kr er de ikke så all verdens strenge på lånene, og man kan derfor bare søke selv om man har litt dårlig økonomi, og håpe på det beste. Det er derimot ikke lurt å søke om forbrukslån på 10000 hvis man er i en situasjon hvor man ikke kan klare å betale tilbake lånet. Selv om det bare er 10000 kr kan man være helt sikker på at det blir veldig dyrt om man må betale det via inkassoselskaper, så lån aldri mer enn du kan betale tilbake.