Kredittkort

Nordmenns bruk av kredittkort.

Igjennom mange år har vi nordmenn brukt de internationale kredittkort, det gjelder seg både de vanlige Visa og Mastercard, over til de litt mere spesielle kort som American Express, Mastro, Dinners Club og så videre, de har vært med til å gjøre det litt lettere for deg da de som nevnt er kredittkort og derfor ofte ikke har begrensninger på, noe som gjør det mulig for deg å gjøre et lite overtrekk på kontoen når slutten av måneden nærmer seg, noe som selvsagt gir en større frihet som gjør at man slipper å bekymre seg.

De fleste kredittkort kommer også i debit versjon som Visa Electron for eksempel, der du ofte kan bruke kortet samme sted som du kan bruke et Visa kort, men hvor du ikke har muligheten for å lage et overtrekk på kontoen din. Dette er kanskje en sikkerhet for noen, og ofte vil ungdommer kunne ha glede av dette,

Er det begrensninger på mit kredittkort?

Her må svaret være både ja og nei, det finnes noen vanlige prosedyrer i forhold til hvilke begrensninger det kan være på det enkelte kredittkort utlagt av produsenten bak kredittkortet, men til slutt så er det også ofte din egen bank som bestemmer reglene på hvorKredittkort mye som det enkelte kredittkort kan brukes.

Når du vil ha oprettet et kredittkort gjennom din egen bank eller finansieringsbedrift, så kan det lønne seg å undersøke hvor du kan få de beste tilbud. Det finnes mange forskjellige gebyrer og rente kostnader som man må undersøke først for å finne ut av hva som passer seg best til deg, kanskje synes du det kunne vært greit å ha en kassekreditt til dit kredittkort og her ligger det masse muligheter, men igjen er det vigtigt at man undersøker hvor man kan få det beste tilbud.

Mange finansieringsbedrifter kan tilby kassekreditt som kan gi deg en større sikkerhet, da fordelen ved en kassekreditt er at du på dit kredittkort da har et vist avtalt minusbeløp som du kan ha på din konto uten å må betale dem tilbake, du betaler selvsagt rente på beløpet som du har i minus, men det varierer selvsagt hos det enkelte finansieringsbedrift.

Kan ungdommer få kredittkort?

Hvis du er mellem 18-25 år så er det flere muligheter, da du selvsagt er myndig og kan motta et kredittkort, det gjelder selvfølgelig forskjellige regler avhengig av hvor du har en konto, men alle kan få et kredittkort, så længe de er kreditt godkjent, det er mange forskjellige muligheter når du er ung, dette gjelder også om du har et lån eller en kassekreditt tilkoblet til dit kredittkort.

For mange ungdommer, spesielt kanskje dem som er flyttet hjemmefra kan det å få et kredittkort være en god idé, det er mange som kansje ikke har det største rådighetsbeløp tilbake på slutten av måneden og da kan det kredittkort, kanskje tilknyttet en kassekreditt eller noe lignende, gi deg en større frihet til å komme lett gjennom måneden, inntil lønningsdagen kommer og dine problemer er løst.