Kredittkort uten kredittsjekk

Kan man få kredittkort uten kredittsjekk?

Et kredittkort er som er vanlig bankkort, bare at du betaler med kreditt istedenfor penger som står på konto. Ved hver månedsskifte mottar man en faktura som inneholder alle kjøpene som er foretatt med kredittkortet, og deretter må man velge om man skal betale ned fakturaen med det samme, eller foreta nedbetalingen over flere avdrag.

Det er utrolig mange gode grunner for å ha et kredittkort, men dessverre er det ikke like lett for alle å få innvilget søknadene om det. Som oftest er grunnen for at man får avslag på søknaden at kredittsjekken regnet ut at det var for stor risiko, og i disse situasjonene kan det være vanskelig å få tak i et kredittkort.

En kredittsjekk er i bunn og grunn en automatisert sjekk av personer som søker om lån eller kredittkort, og går over økonomien og personalia til søkeren. Den bruker alle disse opplysningene for å regne ut hvor god betaler søkeren er, og til slutt forteller den kredittkortselskapet et tall som representerer hvor stor risiko det er for at søkeren ikke skal klare å betale eventuell gjeld. Denne informasjonen bruker så selskapet for å avgjøre hvem som får innvilget kredittkort, og hvem som ikke får det.

Kredittkort uten kredittsjekkEn kredittsjekk bruker mange forskjellige ting som grunnlag for å regne ut kredittscoren din. Det viktigste den ser etter er betalingsanmerkninger, inntekt, annen gjeld og ting som bosted og alder. Det aller viktigste den er ute etter er faktisk betalingsanmerkninger. Dette er anmerkninger som gis til personer som ikke betaler krav i tide, men dukker først opp når det blir en inkassosak. Heldigvis er det enkelt å kvitte seg med betalingsanmerkningene, og det eneste man trenger å gjøre er å betale ned de aktive inkassokravene.

Inntekt og gjeld er også to viktige ting som påvirker kredittscoren, og åpenbart får man bedre betalingsevne av å ha en høy årlig inntekt, og lite annen gjeld. Faktisk er stabiliteten på inntekten omtrent like viktig som den faktiske inntekten, da man har en mye bedre betalingsevne ved å få utbetalt omtrent den sammen summen hver måned.

Det er faktisk ekstremt sjeldent at noen aktører gir ut kredittkort uten å ta en grundig kredittsjekk først, og derfor er det veldig viktig å holde seg vekk fra betalingsanmerkningene. Det kan hende man er heldig og får et kredittkort uten kredittsjekken, men du kan være helt sikker på at ingen aktører kommer til å fortelle deg at de ikke tar kredittsjekker, da dette ville invitert dårlige betalere til å bruke kortet deres.

Istedenfor å bruke mye tid på å finne et kredittkort uten kredittsjekk vil det som oftest heller lønne seg å bruke tiden på å prøve å forbedre kredittscoren sin. Ikke bare øker man sjansene for å få innvilget er kredittkort betraktelig, man tar også steg for å få bedre kontroll på økonomien sin. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Hvis man får avslag på alle søknadene om kredittkort har man altså to valg. Enten kan man søke videre og håpe at noen med lavere krav eller som ikke kjører en kredittsjekk godtar deg som kunde, eller så må man øke kredittscoren sin. Som vi nevnte ovenfor er det veldig sjeldent å få innvilget søknaden uten en kredittsjekk, så man må regne med utallige avslag hvis man har en dårlig kredittscore.