Kreditt lån uten sikkerhet

Ta et kreditt lån uten sikkerhet

Det er veldig vanlig å ta opp lån, og alle har sine egne grunner til å måtte låne litt ekstra penger en periode.

Kreditt lån, vanligvis kjent som forbrukslån, er en enkel type lån som lar deg låne penger til hva som helst. Det spiller ingen rolle om pengene skal brukes på klær, smykker, elektronikk, ferie eller til å betale tilbake gammel og dyr gjeld.

 

 

Kreditt lån uten sikkerhetKreditt lån uten sikkerhet lar deg, som navnet sier, låne penger uten sikkerhet. Uten sikkerhet betyr rett og slett at låneaktøren som låner ut pengene ikke tar sikkerhet i noen eiendeler, slik som er vanlig med boliglån eller billån. På slike lån får man et lån hvor banken alltid kan ta et tvangssalg av gjenstanden som er satt i sikkerhet, dersom man ikke skulle klare å betale tilbake lånet i tide.

Lån uten sikkerhet kommer med både fordeler og ulemper, og den klare fordelen er at man risikerer mindre. Man trenger aldri å frykte at banken skal selge tingene du brukte pengene på, og det er derfor vanskeligere for banken å kreve inn pengene sine. Disse må kreves inn via inkasso og purringer, noe som er tidskrevende og slitsomt. Det er likevel best å betale regningene sine, for renta og gebyrene kommer bare til å vokse seg større for hver eneste purring man får, og i verste fall kan fakturaene øke med mange tusen kroner!

Den store ulempen med et kreditt lån uten sikkerhet er at låneaktøren må nødt til å sette opp prisen på slike lån sammenlignet med lån med sikkerhet. Grunnen er enkelt nok at økt risiko krever større profitt, og det er altså helt uaktuelt for dem å låne uten penger uten sikkerhet til en lav pris. Man kan med andre ord forvente seg å måtte betale litt mer for disse lånene enn man må for boliglån, billån eller båtlån, men det er rett og slett sånn lån uten sikkerhet fungerer.

Ta et raskt kreditt lån uten sikkerhet

Med et kreditt lån uten sikkerhet trenger man ikke å ha med verdipapirer, kvitteringer eller andre utskrifter når man søker om lån, og kan dermed slippe unna all ventingen som er forbundet med vanlige lån. Faktisk kan man gjøre det hele fra datamaskinen, og både søke om, få innvilget og få utbetalt pengene derfra.

Det er enkelt å søke om lån fra datamaskinen, og alle kan klare det. Det er bare å klikke seg inn på nettsidene til låneaktøren man skal søke om lån hos, og fylle ut et lite låneskjema. Dette tar ikke mer enn to-tre minutter, så trenger man bare å bruke BankID for å identifisere seg.

Etter at lånesøknaden er sendt må man vente på svar. Moderne datamaskiner kan gjerne gå over søknadene uten at noen ansatte må sjekke over den, og dette har ført til at mange aktører faktisk kan gi svar på lånesøknaden med det samme. I disse tilfellene tar det bare noen få sekunder før man får svar! Ellers kan det ta alt fra et par timer til noen få dager før søknaden enten blir innvilget eller avslått.

Du kan ta et kreditt lån på dagen

Et kreditt lån på dagen er en type lån som lar deg låne penger som kan brukes til hva du vil. Du låner absolutt alle pengene du trenger fra en låneaktør, og betaler dermed varene du kjøper på kreditt. Istedenfor at man betaler med egne penger betaler man med en låneaktør sine penger, og kan fordele tilbakebetalingen på mange måneder eller år frem i tid.

Kreditt lån er helt uten sikkerhet, og dette betyr at man ikke trenger å sette noen verdifulle gjenstander i salgspant når man tar opp lånet. Dersom man ikke skulle klare å betjene lånet får man purringer eller inkassovarsler, ikke beskjed om tvangssalg. De kan dermed ikke selge noen av eiendelene dine for å dekke opp gjelden, så det er mye tryggere enn lån med sikkerhet. Dette har likevel en ulempe med seg, og det er at renta blir dyrere enn på lån med sikkerhet. Grunnen er jo enkelt nok at det er en større risiko for låneaktøren, og da må de tjene mer på det for at det skal være verdt det for dem.

Det spiller ingen rolle hva man bruker pengene fra et kreditt lån på, og man kan gjøre nøyaktig hva enn man vil med pengene man får utbetalt. Her er det fritt frem for en reise, innkjøp av nye møbler, eller for å betale gamle regninger.

Hvem får innvilget kreditt lån på dagen?

Her i Norge er det vanligvis ganske strenge rutiner for hvem som får innvilget kreditt lån på dagen, ettersom det er relativt vanskelig for låneaktører å kreve inn penger fra personer som neker å gjøre opp for deg. Dette har dermed ført til at de har satt opp ganske gode rutiner for å avgjøre hvem det er som faktisk får innvilget kreditt lån, og i tillegg har de en rekke minstekrav som alle som skal søke om lån må oppfylle:

  • Være minst 20-25 år gammel.
  • Ha en årlig inntekt på minst 100-150 tusen kroner.
  • Ha bodd i Norge i minst tre år sammenhengende.
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger

 

De helt nøyaktige kravene kan variere hos de forskjellige låneaktørene, men pleier å være omtrent noe som de ovenfor. Dersom man oppfyller alle disse kan man fint søke om lån, men det er ingen garanti for at man faktisk får innvilget søknaden. Når man søker om kreditt lån tar de nemlig en kredittsjekk av deg, og denne går grundig over all informasjonen om deg, og bruker den for å avgjøre hvor stor sannsynlighet det er for at du betaler tilbake lånet til avtalt tid. Dersom det er noe annet en veldig stor sjanse avslår de søknaden blankt, og man må enten jobbe med å forbedre kredittscoren sin, eller søke hos en annen låneaktør, og håpe at de har lavere krav til nye søkere.

Dersom man er en voksen person med en fulltidsjobb er det som regel veldig store sjanser for at man får innvilget kreditt lån uten store problemer. Det er i all hovedsak ungdom, personer med lave inntekter eller selvstendig næringsdrivende som får problemer med kredittsjekken, da disse ofte har lave eller ustabile inntekter. Ungdom er dessuten statistisks sett en høyere risiko for låneaktørene, så det er ekstra vanskelig å få kreditt lån når man er under 25 år.