Jeg trenger et lån

Jeg trenger et lån raskt!

Det finnes mange situasjoner hvor man kan løse dem ganske greit ved å ta opp et lån. Da kan man låne en viss sum penger som betales ut med det samme, så deler man opp tilbakebetalingen av disse pengene på flere måneder eller til og med år. Da kan man for eksempel fikse bilen med det samme, og bruke de neste to årene på å betale tilbake lånet for dette. I dette tilfellet får man da fikset bilen med det samme, istedenfor å måtte spare i lange stunder før man endelig får ordnet den.

Jeg trenger et lånDet finnes mange andre situasjoner hvor folk rett og slett tenker «jeg trenger et lån», og det er faktisk enklere og tryggere å ta opp et lån enn det mange tror. Så lenge man er klar over hvordan det foregår det er ingenting skummelt med å ha et lån, og så lenge man betaler tilbake i tide har man ingen risiko for å havne på Luksusfellen.

Det finnes mange forskjellige typer lån, og den vanligste typen er forbrukslån. Dette er rett og slett en type lån som er til «alt annet», så her kan man låne penger til alt man måtte ønske, uansett hva det skulle være for noe. Lånet er for øvrig uten sikkerhet, og det er dermed ingen fare for at låneaktøren kan ta et tvangssalg som følge av ubetalt gjeld.

Forbrukslån har mange fordeler, men det her også noen ulemper. I forhold til boliglån eller lån med sikkerhet er det nokså høye renter på forbrukslån, og det er ikke uvanlig med en nominell rente på rundt 15-20 % årlig. Samtidig er det vanskeligere for låneaktøren å kreve inn pengene sine, og det er dermed mye strengere krav til hvem det er som faktisk får innvilget forbrukslån.

De aller fleste låneaktørene har visse minstekrav til alle som skal søke om forbrukslån, og det er en grei minstelønn (vanligvis 100 til 150 tusen kroner i året), ha bodd i Norge sammenhengende i minst 3 år, være minst 20-25 år gammel, og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Dersom man oppfyller alle minstekravene hos en låneaktør er det fritt frem for å søke, men det er likevel ingen garanti for at man får innvilget forbrukslån hos dem.

Jeg trenger et lån med det samme!

Det finnes mange situasjoner hvor man trenger pengene med det samme, men dessverre er det veldig sjeldent og vanskelig å få utbetalt pengene allerede samme dag som man søker om lånet. I beste fall får man pengene i løpet av én eller to dager, men som oftest tar det tre eller fire dager fra man søker om lånet til pengene er fremme på kontoen. Av den grunn anbefales det å planlegge litt frem i tid, så slipper man å sitte i en uheldig situasjon hvor man ikke har råd til mat, eller at strømmen kuttes fordi man ikke har betalt regningene sine.

Til tross for det er det flere låneaktører som spesialiserer seg på å låne ut forbrukslån på kort tid. Disse har flere goder, som for eksempel automatisk svar på lånesøknader. Dette betyr rett og slett at man får vite om man får innvilget lånet eller ikke med det samme, istedenfor å måtte vente på at en ansatt skal gå over søknaden din, noe som fort kan ta mange timer. Man får altså svar innen kort tid, og kan svare på lånetilbudet man får med det samme, men man må likevel beregne å vente et par dager på at pengene faktisk skal overføres fra låneaktøren sin konto til din egen konto.