Hvordan få lån

Hvordan få lån kjapt og enkelt

Det har aldri vært enklere å få lån enn det er i dag, og man kan låne penger til akkurat hva man vil, uansett om det er for å kvitte seg med gammel gjeld, eller kjøpe seg noe nytt. Man har både spesiallån hvor pengene skal brukes på én ting, som boliglån eller billån, og noe som heter forbrukslån. Et forbrukslån er en type lån som brukes til alt annet, for her er det absolutt ingen begrensninger for hva pengene kan brukes til!

 

 

De fleste som har vurdert forbrukslån tenker «Hvordan få lån kjapt og enkelt?», for de fleste har kun erfaringer med forbrukslån fra TV-reklamer og lignende. Å få et forbrukslån har blitt veldig enkelt, og man kan enten gjøres det helt elektronisk, eller ta seg et besøk til nærmeste bank.

Hvordan få lån online

Hvordan få lånDersom du er komfortabel med å bruke tastaturet anbefales det å søke om lån online. Det er et par klare fordeler med dette, og først og fremst er det fordi det er mye raskere enn å søke om lån i banken. Her kan man enkelt klikke seg inn på en nettside, fylle ut et lite skjema, og vente på svar! Man slipper å måtte printe ut noe som helst, eller sende noen verdens ting i posten, for alt gjøres elektronisk.

Det er mange som er under oppfatning av at lån online er dyrere enn lån fra vanlige banker, men dette er ikke sant. Som med alle andre ting her i verden er det store forskjeller på prisene på de forskjellige lånene, og man vil uten tvil merke enorme forskjeller på de billigste lånene sammenlignet med de dyreste lånene.

Aktører som kun tilbyr lån over internett vil ikke ha behovet for store lokaler, mange medarbeidere og kunderådgivere, eller andre utgifter som dukker opp i en vanlig bank. Dette fører til at de kan kutte inntektene sine, og dermed tilbyr billigere lån enn bankene! Det er med andre ord veldig vanlig at internettaktører tilbyr mye billigere forbrukslån enn den lokale sparebanken gjør.

Før man søker om lån over internett bør man være flink til å sammenligne mange forskjellige lån. Som vi nevnte ovenfor er det veldig mange forskjellige låneaktører med store variasjoner i prisene, og i beste fall kan en halvtime med søking spare deg for mange tusen kroner i renter!

Slik søker du lån online

Det har blitt kjempeenkelt å søke om lån via internett, og først og fremst må man bare klikke seg inn på nettsidene til lånaktøren man ønsker å søke på lån hos. Derfra klikker man seg videre inn på en lånesøknad, og denne er stort sett ekstremt enkelt å finne.

Lånesøknaden vil vite personalia, samt litt enkelt informasjon om lånet du har i tankene, og den generelle økonomiske situasjonen du er i. Dette er så enkel informasjon at man stort sett ikke trenger papirer eller noe for å finne ut av det. Fyll ut hele dette skjemaet, og klikk deg videre. Her må man finne frem BankID som brukes til å signere søknaden istedenfor en vanlig underskrift. Alle som har nettbank har også BankID, og som regel har man enten BankID på mobilen, eller en egen kodebrikke man har fått av banken sin.

Det er faktisk ikke verre enn dette, og nå gjenstår det bare å vente en liten stund på svar. Dette kan ta alt mellom noen få minutter og et par dager, og resulterer enten i et konkret lånetilbud eller et avslag på søknaden.