Hvor mye lån

Hvor mye lån kan man få?

Når man trenger et lån kan forbrukslån være en god løsning. Dette er en type lån som lar deg låne penger til hva du måtte ønske, og det er ingen begrensninger for hva pengene faktisk trenger å brukes til.

Med et forbrukslån kan man låne alt fra 500kr til 500 000kr, alt ettersom hvor mye man trenger. Hvor mye lån man får ta avhenger av en rekke ting, som betalingsevne, inntekter, alder, bosted og lignende. De aller fleste med en helt grei og ryddig økonomi og en godt betalt jobb får innvilget ganske store summer forbrukslån, men det er ofte veldig vanskelig å få noe som helst hvis man er arbeidsledig eller sliter med økonomien.

Forbrukslån er veldig geniale for alle som trenger litt ekstra penger kjapt, og samtidig har mulighet til å betale tilbake lånet. Det er ikke den beste renta, og derfor er det veldig viktig at man klarer å betale alle regningene i tide, slik at man slipper ekstra gebyrer for purringer eller inkasso.

Hvor mye lån bør man faktisk ta?

Det er mange som lurer på hvor mye lån de faktisk bør ta, men det er nesten umulig å gi et godt svar på det. Man bør selvfølgelig ikke låne mer penger enn man trenger, eller har råd til å betale tilbake, for det er jo ikke noe vits å ha lån hvis man ikke har noe fornuftig å gjøre med pengene.

Dersom man skal bruke lånet på å kjøpe seg noe stort bør man prøve å låne maks 85 % av lånesummen. Generelt sett er det en dårlig idé å kjøpe noe helt nytt og kun betalt med lån, og derfor anbefales det å ha en rimelig andel penger selv. Tanken er at dersom man ikke klarer å betjene lånet, så har man i alle fall muligheten til å selge gjenstanden uten å sitte igjen med mye lån. Jo større del av gjenstanden du betaler med egne penger, jo mindre er risikoen for at man driter seg ut, og sitter igjen med et unødvendig lån.

Hvordan tar man lån?

Hvor mye lånFaktisk er det veldig enkelt å ta opp et lån, og det hele kan gjøres over internett. Man trenger ikke lenger å gå ned i banken, og istedenfor kan man søke om like mye penger uten å gjøre annet enn å klikke deg inn på nettsidene til en låneaktør. Der finner man et enkelt låneskjema som må fylles ut, og det sendes til og med elektronisk. Istedenfor å sende inn papirer med underskrifter i posten kan man bruke BankID for å signere søknaden elektronisk, og på den måten spare seg for flere dager med venting.

Når lånesøknaden er sendt, må man vente på svar. Dette kan ta alt fra et par minutter til flere dager, avhengig av hvilken låneaktør man søker på lån hos. Når svaret til slutt kommer vil dette enten inneholde et avslag, eller en innvilgelse sammen med et konkret lånetilbud. Nå er det ekstremt viktig å gå godt over alle detaljene i lånetilbudet, for dersom man takker ja er det disse tallene som gjelder, uavhengig av hva tallene i lånesøknaden sa. Sjekk derfor godt etter feil eller lignende, og takk ja om du er fornøyd med tilbudet.