Fordeler med kredittkort

Det er veldig mange fordeler med kredittkort

Kredittkort er en type betalingsmiddel som kombinerer bankkort med kreditt. Istedenfor å betale varene du kjøper med saldoen på bankkontoen din, trekkes pengene fra kredittgrensen din, og mot slutten av måneden mottar man en faktura for alle kjøpene man har gjort hele måneden. Derfra kan man selv velge om man vil betale ned gjelden sin med det samme, eller om man ønsker betalingsutsettelse. Dersom man betaler ned alt med det samme slipper man dessuten å betale renter, så det er svært gunstig å bruke kredittkort i hverdagen.

Det er også en rekke andre fordeler med kredittkort, og hver aktør har sine egne fordeler til kundene sine. Alle disse forskjellige fordelene gjør det nokså vanskelig å velge kredittkort, ettersom hvert eneste kort har fordeler andre kort mangler, og man må derfor selv avgjøre hvilket kort som passer best for sitt eget forbruk.

Dette er vanlige fordeler med kredittkort

Fordeler med kredittkortDet er en rekke fordeler som er vanlige med kredittkort, og den vanligste av dem alle er cashbackløsninger. Cashback betyr at man får igjen penger når man kjøper en vare med kredittkortet, og de aller fleste kredittkortene tilbyr dette i en form eller en annen. Som regel er de knyttet opp mot visse butikkjeder, og gir da en fast prosent cashback på alle kjøp i denne butikken.

Andre kredittkort gjør cashback litt annerledes, og tilbyr cashback på alle butikker i hele Norge, eller alle butikker innenfor et utvalgt segment. For eksempel tilbyr Flexi Visa muligheten til å få 4 % cashback på alle skobutikker i hele Norge, og da får man altså tilbake 4 % av kjøpesummen på fakturaen. Bank Norwegian kredittkort gjør det enda litt mer annerledes, og gir deg 1 % cashback på alle varekjøp i samtlige butikker i Norge. Forutsetningene er selvfølgelig at man betaler med kredittkortet.

Det er også mange kredittkort som gir det cashback på nettbutikker, og noen har samarbeid med så mange som 200 forskjellige norske nettbutikker. Det betyr at det finnes en nettbutikker for omtrent alt man skulle trenge, og det lønner seg alltid å sjekke ut om det er noen penger å spare ved å bestille varer online.

Andre vanlige fordeler med kredittkort er gratis reiseforsikring. Dette er noe mange kredittkort tilbyr, men kvaliteten på reiseforsikringene varierer stort fra de forskjellige aktørene. Som regel krever de at minst 50 % av reisen skal betales med kredittkortet for at reiseforsikringen skal gjelde. Noen forsikrer hele reisefølget, mens andre kun forsikrer den nærmeste familien til kortinnehaveren. Dersom man ønsker seg gratis reiseforsikring lønner det seg altså å sjekke ut vilkårene før man bestiller et kort, ettersom det har veldig mye å si.

En tredje fordel med kredittkort er at mange gir gode rabatter på bensin og annet drivstoff. Disse er også kjent som bensinkort på folkemunne, og gir opptil rundt én krone i rabatt per liter drivstoff. Disse bensinkortene er gjerne egne kredittkort som har få andre fordeler, og det er derfor mange som har egne kredittkort til å betale bensin med, mens de bruker andre kredittkort til andre ting.

Foruten disse tingene er det mange andre fordeler med kredittkort. Hvert eneste kort har sine helt egne fordeler, og du kan forvente alt fra gratis forsikringer til rabatt på hotellovernattinger med kredittkortet ditt. Det er bare å klikke seg inn på nettsidene til kredittkortene for å få en full oversikt over hva dette kortet har å by på, så er det bare å søke på det som passer best for akkurat ditt forbruk.