Billigste kredittkort

Hvilket kredittkort er det billigste kredittkort

Et kredittkort er en genial løsning for alle som vil ha litt ekstra fleksibilitet i hverdagen. Hvis man befinner seg i en situasjon hvor det skulle være nødvendig med litt ekstra penger på slutten av måneden, eller kanskje bare trenger litt ekstra en måned, så kan man enkelt ordne dette ved å betale med kredittkort. Fordelen med et kredittkort fremfor et forbrukslån i slike situasjoner er at renta ikke begynner å løpe før neste måned, da de aller fleste kredittkort har en viss rentefri periode. I tillegg slipper man å søke om noe når pengene først er nødvendige, og kan istedenfor bare betale med kortet, så er problemet løst.

Det finnes veldig mange forskjellige kredittkort, og alle disse har hver sine fordeler og ulemper. Noen kredittkort har mange fordeler for kundene sine, mens andre spesialiserer seg på å lang rentefri nedbetaling, og av den grunn er det lurt å sette seg litt inn i de ulike fordelene før man søker om et kredittkort. Når man skal finne det billigste kredittkortet bør man først og fremst se etter etableringsgebyr, renter, årlige gebyrer, samt transaksjonsgebyrer.

Det er faktisk en del kredittkort som har gratis etablering og null kroner i årsgebyrer. Disse gjør opp for tapet ved å ha litt høyere rente, men passer likevel perfekt for alle som vil ha et kredittkort som en reserveløsning.

billigste kredittkortRenta på kreditten er selvfølgelig også en faktor som kan bli en stor del av totalkostnaden ved å eie et kredittkort, men selvfølgelig kun om man ønsker å utsette eller fordele nedbetalingen. De fleste kredittkort tilbyr nemlig rentefri betalingsutsettelse i opptil 45 dager. Dette betyr i praksis at man ikke trenger å betale noen renter så lenge man betaler tilbake pengene man skylder ved første forfall. Det er derimot også vanlig at renta gjelder for hele perioden om man først velger å utsette betalingen.

Om man er glad i å shoppe så er også cashback noe man bør ta med i vurderingen. Dette er en ordning som gir deg gode rabatter når du handler i visse butikker. Ofte ligger rabatten på rundt 10 %, men kan i enkelte tilfeller være mye høyere. Hvis man handler mye i butikker som har denne ordningen kan man spare en god del penger, og bør dermed ta dette med i beregningen når man skal finne det billigste kredittkortet.

Noen kredittkort har ganske store avgifter hvis man skal ta ut penger i kontanter, og dette bør man selvfølgelig være obs på hvis man pleier å ta ut mye penger fra minibanken. Dersom man er glad i kontanter bør man altså lete etter et kredittkort med lave gebyrer for dette, men det kan være nokså vanskelig å finne, da det er veldig vanlig med høye uttaksgebyrer.

Det er altså veldig vanskelig å si nøyaktig hvilket kredittkort som er det billigste. Dersom man bruker kortet veldig lite vil et kredittkort med lav etableringsgebyr og små årlige gebyrer være midt i blinken, mens en som bruker kortet én eller flere ganger hver dag heller burde velge et kort med god cashbackordning og små transaksjonsgebyrer. Det er altså forbruksmønsteret som avgjør hvilket kort som blir det billigste, og det lønner seg derfor å bruke god tid på å tenke over hvordan man skal bruke kredittkortet, og finne det beste valget utfra det.