Beste kredittkort i Norge

Finn det beste kredittkort i Norge

Kredittkort er på mange måter helt like vanlige bankkort, men istedenfor å betale med saldoen din betaler du med kreditt. Ved neste månedsskifte mottar du en faktura med informasjon om alle transaksjonene dine, og muligheten til å gjøre opp for deg med det samme, og samtidig slippe å betale noen renter for bruket ditt.

Når man skal velge et kredittkort vil selvfølgelig alle ha det beste kredittkortet i Norge, men det er faktisk ikke så veldig lett å kun anbefale ett kort. Grunnen er at det er mange ting som påvirker hvilket kort som er best, noe som betyr at det beste kredittkortet for deg ikke nødvendigvis er det beste kredittkortet for naboen.

Grunnen til at det er slik er rett og slett at alle har et forskjellig bruksmønster når det gjelder kredittkort. Noen bruker det flere ganger om dagen, mens andre finner det frem et par ganger i året. Her blir det klart at den første personen har godt av et kort som har gode cashbackordninger og lave transaksjonsgebyrer, mens personen som nesten aldri bruker kortet heller burde velge et med lave årsgebyrer.

beste kredittkort i norgeDet er altså mange forskjellige ting som er med på å avgjøre hvordan man finner det beste kredittkort i Norge, og istedenfor å slavisk søke på det første og beste tilbudet lønner det seg å bruke noen minutter på å finne frem til det kredittkortet som passer best for akkurat ditt bruksmønster.

Det er jo slik at kredittkort som oftest har en rentefri nedbetaling på alt fra 30 til 50 dager. Det betyr at det ikke koster noen verdens ting i renter dersom man betaler tilbake alt man skylder på denne tiden, og for dem som er rutinerte nok til å klare dette vil ikke renta på kredittkortet spille noen stor rolle. Om man derimot liker å velge nedbetalingsutsettelse vil den nominelle renta i stor grad påvirke totalkostnaden på kredittkortet, og bør trolig være det første man ser etter når man sammenligner forskjellige kredittkort.

Dersom man har tenkt å bruke kredittkortet aktivt bør man se etter ting som cashbackordninger, transaksjonsgebyrer og uttaksgebyrer. Tenk litt over hvor og hvor ofte du kommer til å bruke kortet, så kan man regne ut hvilket som passer best. Om man har tenkt å bruke betalingsutsettelse bør også renta være en del av regnestykket.

Om man derimot har tenkt å ha kredittkortet som en nødløsning bør man se etter ting som årsgebyrer, etableringskostnader og andre faste avgifter fremfor kostnadene som først dukker opp når man skal betale med kortet. Det finnes faktisk kredittkort som verken har årsgebyrer eller etableringsgebyrer, og passer derfor perfekt som en reserveløsning. Ulempen med disse kortene er derimot at de kan være lit dyrere når man først bruker dem, i tillegg til at renta er litt høyere, og er derfor ikke gode alternativer for deg som vil bruke kortet mye.

Det kan virke som en umulig oppgave å skulle sammenligne alle disse kredittkortene, men heldigvis for deg finnes det nettsider som allerede har gjort jobben for deg. Slike nettsider setter kredittkortene opp mot hverandre i tabeller, og da blir det veldig enkelt å se hvilket kredittkort som er best for akkurat det forbruket du tenker deg.